Activistische investeerder zou Peloton oproepen om CEO te ontslaan en zichzelf te koop aan te bieden

  • Activistische investeerder Blackwells Capital LLC zou een beroep doen op Peloton Interactive Inc. (NASDAQ:PTON) om zijn chief executive te ontslaan en zichzelf te koop aan te bieden nadat de voorraad met 80% was gedaald.
  • Blackwells heeft een "aanzienlijk" belang van minder dan 5% opgebouwd en is van mening dat CEO John Foley moet worden ontslagen, volgens een WSJ-rapport, waarin bekende mensen worden genoemd. De investeerder beweert dat de fabrikant van hometrainers een goed doelwit zou kunnen zijn voor een groter technologiebedrijf van een op fitness gericht bedrijf.
  • Peloton (PTON) stortte 24% in na een CNBC-rapport dat Peloton de productie van fietsen en loopbanden stopzet vanwege de zwakke vraag. De aandelen van Pelton zijn het afgelopen jaar met meer dan 80% gedaald, omdat het voordeel van mensen die in hun huizen bleven als gevolg van een pandemie leek te verdwijnen en mensen teruggingen naar sportscholen.
  • Apple (NASDAQ:AAPL) is al eerder geopperd als een natuurlijke fit om geïnteresseerd te zijn in het Peloton (PTON) ecosysteem, net als Nike (NYSE:NKE) en Amazon (NASDAQ:AMZN). Andere suggesties hebben ook dat Peloton een deal uitwerkt om te combineren met Garmin (NYSE:GRMN) of SoulCycle.