Voortgang in de verkoop van de Polyamide-activiteiten

Brussel, 16 oktober 2018 --- De verkoop van de polyamide-activiteiten van Solvay aan BASF boekt vooruitgang. BASF heeft remedies aangedragen die betrekking hebben op een deel van de activa van de oorspronkelijke overname overeenkomst. Hiermee geeft BASF gehoor aan de mededingingsbezwaren die de Europese Commissie heeft opgeworpen na een diepgaand fase II-onderzoek.

De Europese Commissie evalueert deze remedies en onderwerpt ze aan een marktonderzoek, vooraleer ze de beoordelingsprocedure voltooit.

De activa die deel uitmaken van de voorgestelde remedie, omvatten innovatie- en productiefacilitieiten van Solvays Polyamide-activiteiten in tussenproducten en technische kunststoffen in Europa. Deze activiteiten zijn in staat om onder een nieuwe eigenaar autonoom en succesvol te concurreren.

Voor BASF en Solvay is dit een verdere stap om toestemming van de Europese commissie te krijgen voor hun eerdere overeenkomst. Deze goedkeuring wordt nu in het voorjaar van 2019 verwacht.

Beide bedrijven zullen hun activiteiten afzonderlijk van elkaar blijven uitvoeren tot afronding van de transactie, die ook onderhevig is aan consultatie van de werknemersvertegenwoordigers.

VOLG ONS OP twitter @SolvayGroup

Solvay is een bedrijf van geavanceerde materialen en specialiteitschemicaliën, en zet zich in voor het ontwikkelen van oplossingen voor belangrijke maatschappelijke uitdagingen. Solvay innoveert en werkt samen met klanten wereldwijd in veel diverse eindmarkten. Haar produkten zijn te vinden in vliegtuigen, auto's, batterijen, smart devices, medische toepassingen, alsook in de extractie van zowel mineralen als olie en gas, en dragen bij aan efficiëntie en duurzaamheid. Solvays lichtgewicht materialen bevorderen een schonere mbiliteit, de formuleringen optimaliseren het gebruik van grondstoffen, terwijl performance chemicals de lucht- en waterkwaliteit verbeteren. Het hoofdkantoor is gevestigd in Brussel, met 26,800 werknemers verspreid over 61 landen. In 2017 bereikte de netto-omzet € 10,1 miljard en de marge 22%, met 90% van de activiteiten waar Solvay tot de wereldtop-drie behoort. Solvay nv (SOLB.BE) staat genoteerd op Euronext in Brussel en Parijs ( Bloomberg : SOLB.BB - Reuters: SOLB.BR) en in de Verenigde worden de aandelen (SOLVY) verhandeld via een level-1 ADR programma. Financiële cijfers houden rekening met de aangekondigde verkoop van Polyamides.


Media Relations
  Caroline Jacobs Victoria Binoche  
  +32 2 264 1530 +33 1 44 94 86 72

 
 
Investor Relations
Geoffroy Raskin Jodi Allen Bisser Alexandrov
+32 2 264 1540 +1 6098604608 +32 2 264 3687

Bijlage