Heijmans moderniseert en onderhoudt elektriciteitsstations voor Liander

Heijmans gaat voor netbeheerder Liander ruim 1.350 middenspanningsruimtes onderhouden en moderniseren in met name Noord-Holland. Daarvoor is een contract gesloten voor een bedrag van ruim €61 miljoen en een looptijd van 10 jaar. Door deze opdracht blijft Heijmans een belangrijke partner voor Liander in de energietransitie.

Netbeheerder Liander staat voor de grote opgave om de energietransitie in haar verzorgingsgebied mogelijk te maken en tegelijkertijd de energievoorziening op hoog niveau te houden. De overgang van fossiele naar duurzame energie vergt veel van het energienet. Zo zal er een verschuiving plaatsvinden naar meer decentrale opwekking (o.a. door windmolens en zonnepanelen) en meer elektriciteit verbruikt worden als alternatief voor aardgas doordat de vraag hiernaar in de toekomst afneemt. De komende jaren zullen de elektriciteitsnetten daardoor op tal van plekken moeten worden aangepast om de beschikbare capaciteit op orde te houden.

Werkzaamheden
De komende tien jaar is Heijmans verantwoordelijk voor het onderhoud en moderniseren van ruim 1.350 middenspanningsruimtes in het westelijk deel van het verzorgingsgebied van Liander (Noord-Holland en het noorden van Zuid-Holland). Heijmans neemt daarvoor het ontwerp, realisatie en inbedrijfsname van deze stations voor zijn rekening en voert dit geheel zelfstandig uit.
De nieuwe ruimten zullen voldoen aan de laatste eisen en inzichten. Dit betekent onder andere dat de installaties slim en intelligent zijn, waardoor bijvoorbeeld op afstand storingen kunnen worden verholpen en het energienet op basis van de behoefte, dynamisch gebalanceerd kan worden.

Over Heijmans
Heijmans is een beursgenoteerde onderneming die activiteiten in vastgoed, bouw & techniek en infra combineert in de werkgebieden Wonen, Werken en Verbinden. Door te sturen op voortdurende kwaliteitsverbetering, innovatie en integraliteit realiseren we toegevoegde waarde voor onze klanten. Heijmans realiseert projecten voor woonconsumenten, bedrijven en overheden en bouwt samen met hen aan de ruimtelijke contouren van morgen. Voor meer informatie, kijk op www.heijmans.nl.

Voor meer informatie / niet voor publicatie:


Pers
Franc de Korte
Woordvoering
+31 73 543 52 17
fkorte@heijmans.nl  


Analisten
Guido Peters
Investor Relations
+ 31 73 543 52 17
gpeters@heijmans.nl

Bijlage