Solvay zet belangrijke stap in desinvestering Polyamide

Brussel, 14 augustus 2019 --- Solvay en BASF hebben een akkoord bereikt met Domo Chemicals waarbij Domo Chemicals de Polyamide-activiteiten van Solvay overneemt. Deze overname door een derde partij was nodig als deel van het fusiecontrole- en goedkeuringsproces van de Europese Commissie. Het akkoord is een belangrijke stap naar de voltooiing van de verkoop van Solvays overblijvende Polyamide-activiteiten aan BASF.

Domo is een volledig geïntegreerde marktspeler gespecialiseerd in nylon 6. Het bedrijf levert oplossingen op het gebied van gespecialiseerde, technische materialen aan zijn klanten in onder andere de automobiel-, elektriciteits- en bouwsector, in industriële toepassingen en consumptiegoederen.

Domo koopt Solvays Performance Polyamides faciliteiten in Belle-Etoile en in Valence, een aandeel in de nieuw gecreëerde joint venture tussen BASF en Domo in Chalampé (Frankrijk), evenals de sites in Gorzow (Polen), Blanes (Spanje) en commerciële activiteiten in Duitsland en Italië.

BASF zal alle activiteiten overnemen die niet in het remediepakket zitten, en die deel uitmaken van de originele overeenkomst die Solvay en BASF eind 2017 hebben ondertekend.

Solvay, BASF en Domo zullen hun activiteiten afzonderlijk van elkaar blijven uitvoeren tot afronding van de transactie, die onderhevig is aan relevante goedkeuringen op vlak van fusiecontrole, aan goedkeuringen van de toezichthouders en aan procedures met de werknemersvertegenwoordigers.

De volledige transactie is gebaseerd op een aankoopprijs van €1,6 miljard - vrij van schulden en cash - en zal naar verwachting tegen eind 2019 afgerond zijn.

Bijlage