KENNISGEVING MET BETREKKING TOT OPHEFFING LOCK-UP RESTRICTIE

GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE
                

GENT, België, 27 december 2017 - Ablynx NV [ Euronext Brussels en Nasdaq : ABLX], maakte vandaag bekend dat Merrill Lynch, Pierce, Fenner  & Smith Incorporated, J.P. Morgan Securities LLC en Jefferies LLC, de lead book-running managers in de Vennootschap's recente publieke verkoop van 13.144.500 gewone aandelen in de vorm van American Depositary Shares, inclusief 1.714.500 gewone aandelen naar aanleiding van de volledige uitoefening van de underwriters' optie, een lock-up restrictie opheffen (de "waiver") met betrekking tot 18.750 gewone aandelen van de Vennootschap aangehouden door een directeur van de Vennootschap. De waiver zal van kracht worden op 29 december 2017, en de effecten mogen op of na deze datum worden verkocht. Het doel van deze waiver is om de directeur toe te laten bepaalde overdrachten ten bezwarende titel aan verbonden personen uit te voeren.

Dit persbericht houdt geen aanbieding tot verkoop in van effecten in de Verenigde Staten of in om het even welk rechtsgebied waar dergelijke aanbieding onwettig is, en deze effecten mogen niet worden aangeboden of verkocht in de Verenigde Staten zonder registratie of vrijstelling van registratie onder de United States Securities Act van 1933, zoals gewijzigd.

Over Ablynx

Ablynx is een biofarmaceutische onderneming actief in de ontwikkeling van Nanobodies®, gepatenteerde therapeutische eiwitten gebaseerd op enkel-keten antilichaamfragmenten die de voordelen combineren van medicijnen gebaseerd op conventionele antilichamen en kleine chemische moleculen. Ablynx is toegewijd om nieuwe medicijnen te ontwikkelen die een duidelijk verschil kunnen maken voor de samenleving. De Vennootschap heeft vandaag meer dan 45 programma's in eigen ontwikkeling en met partners in diverse therapeutische indicaties zoals inflammatie, hematologie, immuno-oncologie, oncologie en ademhalingsziekten. Ablynx heeft overeenkomsten met verscheidene farmaceutische bedrijven waaronder AbbVie; Boehringer Ingelheim; Eddingpharm; Merck KGaA & Co., Inc., Kenilworth, New Jersey, VS; Merck KGaA KGaA; Novartis ; Novo Nordisk ; Sanofi en Taisho Pharmaceutical. De onderneming is gevestigd in Gent, België. Meer informatie is te vinden op www.ablynx.com.

Voor bijkomende informatie, gelieve contact op te nemen met

Ablynx :

Dr Edwin Moses
Gedelegeerd Bestuurder
t:   +32 (0)9 262 00 07
m: +32 (0)473 39 50 68
e:  edwin.moses@ablynx.com

Lies Vanneste
Director Investor Relations
t:   +32 (0)9 262 01 37
m: +32 (0)498 05 35 79
e:  lies.vanneste@ablynx.com

Volg ons op Twitter @AblynxABLX

Ablynx 's media relaties:
Consilium Strategic Communications
Mary-Jane Elliott, Philippa Gardner, Sukaina Virji
t:  +44 (0)20 3709 5700
e:  ablynx@consilium-comms.com

Attachments:

http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/67f8de4f-b6fe-4f24-b6a3-058090bd6d86