Invesco Real Estate verwerft belangrijk woonproject in het centrum van Amsterdam

Invesco Real Estate, de divisie van Invesco voor wereldwijde vastgoedbeleggingen, verwerft een groot woonproject in het centrum van Amsterdam. Dat maakt de vermogensbeheerder vandaag bekend. Het gaat om een forward funding deal die in het eerste kwartaal van 2024 moet zijn afgerond. Het is de meest recente aankoop namens Invesco 's European Living Fund. Het project wordt verkocht door Maarsen Groep.

Het state-of-the-art project heet ‘Caritas’, ligt in Amsterdam Nieuw-West, en bestaat uit 154 één- en tweekamerappartementen. In de totale oppervlakte van 7.500 m² is zo’n 70 m² gereserveerd voor verhuurbare commerciële ruimte. Alle appartementen zijn ontwikkeld om te voldoen aan de grote vraag in het middensegment van de Amsterdamse huurmarkt.

Het pand voldoet aan zeer hoge ESG- en duurzaamheidsnormen, en heeft een energielabel van A++. Het label is gebaseerd op duurzame technische installaties zoals fotovoltaïsche panelen op het dak, LED-verlichting in het hele gebouw en een ondergrondse fietsenstalling voor meer dan 370 fietsen.