BlackRock haalt 415 miljoen euro op voor nieuw infrastructuurfonds

BlackRock Alternatives heeft in totaal 415 miljoen euro bij vermogende particulieren opgehaald voor haar Private Infrastructure Opportunities European Long Term Investment Fund ('PI ELTIF' of het 'Fonds'). Dit is meer dan verwacht.

Deze final close bouwt voort op het eerste BlackRock Private Equity Opportunities ELTIF, dat in april 2021 eveneens het beoogde bedrag qua inschrijvingen oversteeg. De vermogensbeheerder is van plan om in 2023 met nog twee op private equity gerichte ELTIF-strategieën op de markt te komen.

Het PI ELTIF, waarin ook Nederlands geld zit, zal beleggen in een portefeuille van wereldwijde private infrastructuurprojecten en biedt beleggers met een langtermijnhorizon een aanhoudende inkomstenstroom. De ELTIF-structuur biedt niet-professionele beleggers toegang tot gediversifieerde private infrastructuurportefeuilles met een conservatief risicoprofiel. Deze strategie was tot nu toe alleen bestemd voor institutionele beleggers.

De thematische benadering van het fonds richt zich op drie kerntrends: digitalisering, decarbonisatie en decentralisatie in sectoren als transport en logistiek, elektriciteit en nutsvoorzieningen, energie, telecommunicatie, milieu- en sociale infrastructuur. Ten minste 50% van het ingelegde kapitaal wordt belegd in co-investeringen in Europese infrastructuur.