Touchpad is HP's antwoord op de iPad

Hewlett Packard heeft gisteren zijn antwoord op de iPad gepresenteerd met de veelzeggende productnaam TouchPad. Deze volledig nieuwe tabletcomputer draait op een WebOS 3.0-besturingssysteem en heeft een 9.7 inch scherm (1024x768 pixels). WebOS is het besturingssysteem van Palm, een bedrijf dat vorig jaar is overgenomen door Hewlett Packard .

Het apparaat moet deze zomer op de markt komen en bezit voor gebruikers een ogenschijnlijk handige functie genaamd Touch-to-Share. Met deze functie kun je gegevens uitwisselen met een smartphone door de twee apparaten tegen elkaar aan te houden. Grote vraag is wat de prijs wordt en of het apparaat echt de competitie met de iPad aankan.

Verder is de 13.7 mm dikke of juist dunne TouchPad uitgerust met een 1,2GHz dual-core Snapdragon-processor, 16GB/32GB opslagcapaciteit, Wi-Fi 802.11b/g/n, Bluetooth 2.1+EDR, 1.3 megapixel webcam, een gyroscoop en een rotatiesensor. De TouchPad heeft tevens een Hewlett Packard Beats-audiosysteem met twee stereospeakers.

Express.be