Santander Consumer Bank lanceert voor het eerst termijnrekening in België

Vision Fix is meteen een van de meest rendabele termijnrekeningen op de markt

Santander Consumer Bank lanceert vandaag voor het eerst een termijnrekening in België. Tot nu toe kon je bij de bank alleen een spaarrekening openen. De online bank speelt in op de gestegen populariteit van termijnrekeningen nu de rentevoeten stijgen. De nieuwe termijnrekening Vision Fix biedt looptijden aan van 1 tot 4 jaar.

De onderstaande tabel geeft de voorwaarden bij lancering weer:

Rentes vision fix

Nu de rentevoeten stijgen, is de termijnrekening een interessant alternatief voor wie zijn geld op korte of middellange termijn niet nodig heeft, en op zoek is naar vast rendement. Een termijnrekening brengt vaak meer op dan een gewone spaarrekening. De spaarder zet zijn geld vast voor een vooraf bepaalde periode – bijvoorbeeld een jaar. Zeker voor wie een groot vermogen heeft, is de termijnrekening een aantrekkelijke aanvulling op de klassieke spaarrekening. Een belangrijke beperking is wel dat het geld pas beschikbaar is wanneer de spaartermijn voorbij is.

Op de Vision Fix-rekening van Santander Consumer Bank kan je kiezen voor een termijn van 1 tot 4 jaar. De rentevoet wordt aan het begin vastgelegd en blijft dezelfde tot het einde van de looptijd. Op de bruto rente wordt 30% roerende voorheffing afgehouden aan de bron.

Voor termijnrekeningen is er geen document Essentiële Spaardersinformatie beschikbaar. U kan via onderstaande bijlage de gedetailleerde productinformatie vinden.