Natixis IM: Groei gepiekt, maar aandelenkoersen kunnen nog stijgen

De economische groei lijkt gepiekt te hebben, maar door hoge winstverwachtingen de komende kwartelen hebben aandelenkoersen nog ruimte om te stijgen. Dat verwacht Esty Dwek, Head of Global Market Strategy bij Natixis Investment Managers Solutions.

Dwek benadrukt dat de combinatie van hoge inflatie, het voornemen van de Federal Reserve om te gaan taperen, Chinese regeldruk op techbedrijven en verdere verspreiding van de Delta-variant de economische groei (nog) niet hebben ontspoord.

“Het aantal Covid-gevallen wereldwijd is gestegen door de verspreiding van de deltavariant. Ziekenhuisopnames zijn tot nu toe onder controle gebleven, maar we zullen ze nauwlettend in de gaten houden”, schrijft de hoofdstrateeg in de Perspectives voor de maand september.

Kansen

Verhoogde regeldruk door de Chinese overheid zette Aziatische aandelenkoersen lager. De Chinese overheid heeft de regeldruk onlangs uitgebreid op het vlak van antitrust, productiviteit, gegevenscontrole, ongelijkheid en onderwijs. Dwek verwacht dat de Chinese overheid de regelgeving in de toekomst verder uitbreidt. “Aandelenwaarderingen zijn hierdoor teruggelopen, hetgeen kansen creëert om deze markt op te gaan.”