Binance lanceert samen met voetbalclub S.S. Lazio pilootproject NFT-Ticketing

'S wereld grootste cryptobeurs Binance lanceert samen met de Italianse voetbalclub S.S. Lazio het eerste NFT (non-fungible token) ticketing project ter wereld voor het voetbalseizoen 2022-23.

Binance heeft aangekondigd dat ze samen met S.S. Lazio haar NFT-Ticketing oplossing in piloot zal lanceren voor het voetbalseizoen van 2022-2023. Lazio fans die Binance gebruiken zullen van het nieuwe seizoen kunnen genieten met digitale tickets die hen bij de Italiaanse voetbalteam ook toegang geven tot exclusieve voordelen, fanprivileges en veel meer. NFT-Ticketing markeert een nieuw hoofdstuk in het partnerschap tussen S.S. Lazio en het Binance Fan Token Platform.

De NFT-Ticketing technologie, ontwikkeld door Binance, verhindert dat tickets worden nagemaakt, voorkomt ‘scalping’ (herverkoop aan hele hoge prijzen) en zorgt ervoor dat ticketing systems betrouwbaarder worden. Deze functies helpen om chaos ingevolge namaak en ongeoorloofde herverkoop bij grote evenementen te vermijden.

Marco Canigiani, Marketing Director van S.S. Lazio: "Met trots lanceert S.S. Lazio NFT-Ticketing voor alle thuiswedstrijden van de ploeg. Onze tickethouders kunnen nu hun gratis digitale NFT-tickets claimen en ze gebruiken om Stadio Olimpico te betreden. Ons team werkt nauw samen met Binance om zoveel mogelijk meerwaarde te bieden aan onze fans. Met veel plezier belonen we alle S.S. Lazio-fans die hun digitale NFT-tickets claimen bij de aankoop van hun seizoentickets. De fans die deze nieuwe technologie verkennen, kunnen naast bijkomende beloningen en unieke ervaringen ook genieten van kortingen op Europa League-wedstrijden en online aankopen van merchandising. Onze samenwerking met Binance laat S.S. Lazio toe om de manier waarop fans omgaan met diverse productaanbiedingen van onze sportclub te veranderen en te beïnvloeden. We verwachten dat we dankzij het partnerschap tussen S.S. Lazio en Binance nog heel wat blockchain gedreven functies zullen lanceren.”

Zoe Wei, Fan Token Lead voegt toe: “NFT-Ticketing gebaseerd op blockchain-technologie heeft veel potentieel en zal een revolutie ontketenen binnen de brede entertainmentsector omwille van de mogelijkheden die het biedt.”

Lazio-fans die een Binance-account hebben, kunnen hun NFT-tickets nu op meerdere manieren claimen: in de officiële Lazio-winkels, via sociale media en op het Binance Fan Token Platform.