Griekenland hoopt op Russische economische steun

De Griekse regering hoopt bij Rusland economische steun te kunnen krijgen. Onder meer wordt gestreefd naar een reductie in de prijzen van de Russische gasleveringen, terwijl ook zou aangestuurd worden op het opheffen van het Russische embargo tegen bepaalde Griekse producten. Dat heeft de Duitse krant Der Spiegel gemeld.

Door het elimineren van het Russische embargo zou gehoopt worden onder meer de export van Grieks fruit te kunnen verhogen. In de Europese Unie groeit volgens Der Spiegel inmiddels de argwaan tegenover de toenadering tussen Griekenland en Rusland.

Griekenland heeft eerder al gedreigd financiële steun bij Rusland en China te zullen zoeken indien de Europese Unie zich weigerachtig tegen bijkomende hulp blijft opstellen. Verwacht wordt dat de Griekse premier Alexis Tsipras tijdens een bezoek aan Rusland de tweede week van april een aantal tegemoetkomingen van de Russische regering zal proberen te verkrijgen.

Tsipras heeft inmiddels ook al aangegeven dat Griekenland niet langer de sancties van de Europese Unie tegen Rusland zal steunen. De sancties hebben volgens hem geen enkele zin. De Griekse premier zegt er ook van overtuigd te zijn dat zijn land een brug kan vormen tussen het westen en Rusland.

Volgens een aantal bronnen zou Rusland al beslist hebben om een aantal sancties tegen import uit Cyprus, Roemenië en Griekenland te schrappen.

Bron: Express.be