De noodzaak om te spreiden is gunstig voor converteerbare obligaties

Volgens nieuw onderzoek van NN Investment Partners¹ zullen de beleggingen in converteerbare obligaties in de komende drie jaar toenemen. Redenen zijn onder meer diversificatie, onzekerheid over de vooruitzichten voor de aandelenmarkten en een beter begrip bij beleggers van de beleggingscategorie.

Tareksaber
John Doe
Bijna drie op de vijf (57%) respondenten verwachten dat instellingen hun allocatie naar converteerbare obligaties zullen uitbreiden, terwijl slechts 9% uitgaat van een verlaging van de exposure. Een derde (33%) denkt dat de exposure gelijk zal blijven.

De belangrijkste reden (volgens 59% van de respondenten) voor meer beleggingen in converteerbare leningen is de wens om portefeuilles te spreiden. Ongeveer één op de vijf (18%) koppelt de grotere exposure aan het feit dat beleggers onzeker zijn over de vooruitzichten voor aandelen en eveneens 18% zegt dat dit komt doordat beleggers beter onderlegd zijn en een beter begrip hebben van converteerbare obligaties.

Tarek Saber, Portefeuillemanager van het NN (L) Global Convertible Opportunities fonds: "Onze research wijst op een grotere acceptatie van converteerbare obligaties en de voordelen ervan onder institutionele beleggers. Beleggers worden zich bewust van het belang converteerbare obligaties te gebruiken als onderdeel van hun beleggingsmix. Een weging van 3%-10% in een portefeuille zou de voor risico gecorrigeerde rendementen moeten verbeteren."

Saber vervolgt: "Converteerbare obligaties laten van oudsher een met aandelen vergelijkbaar rendement zien, maar met ongeveer de helft van de volatiliteit. Ze bieden ook een goede diversificatie voor vastrentende beleggingen, met een negatieve correlatie met staatsobligaties en weinig correlatie met zeer solide bedrijfsleningen. Ze hebben normaal gesproken 90% correlatie met aandelen en 60% met high yield-obligaties."

Converteerbare obligaties zijn bedrijfsobligaties die gedurende de looptijd kunnen worden ingeruild voor een vast aantal gewone aandelen. Ze kunnen worden gezien als een combinatie van een obligatie en een aandelenoptie, waarbij de obligatie het neerwaartse risico beperkt en de optie de mogelijkheid van een stijging van de aandelenkoers biedt.

ValueSpectrum News wire: +31 084-0032-842
news@valuespectrum.com

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.