Comgest tipt Chinese aandelen

Met allerlei apocalyptische slagzinnen in het achterhoofd zijn beleggers regelmatig verbaasd over de contraire visie die Comgest heeft op China. Die afwijkende visie wordt ingegeven door een fundamentele langetermijnvisie op de tweede economie ter wereld. Juist de negatieve waan van de dag schept kansen voor contraire stock pickers.

Hervorming

De transitie van de Chinese economie is niet iets van de laatste tijd, maar een proces dat al zo’n jaar of vijf gaande is en nu tot rijpheid komt. Ondanks alle misallocatie en hoge schulden in de industriële sector, groeit de dienstensector gestaag. Een recente bron van zorg is de volatiliteit van de renminbi en de afname van de buitenlandse valutareserves. De markt interpreteert dit als een afnemend vertrouwen in de economie en het financiële systeem, waardoor een kapitaalvlucht ontstaat.

Eventuele loskoppeling

Maar Comgest wijst erop dat de beleidsmakers pogen van de Chinese munt een handelsvaluta te maken, vergelijkbaar met US dollar, euro, yen en pond sterling. Loskoppeling van de munt van de US dollar en koppeling aan een mandje van valuta’s is daarbij een stap in de goede richting. Comgest denkt dat de daling van de reservevaluta’s het gevolg is van een verschuiving van schuld in vreemde valuta naar schuld in lokale valuta.

Comgest benadrukt dat de beleidsmakers in Peking hun hoofd niet in het zand steken wat betreft de noodzaak om door te gaan met economische hervormingen. Een ’doormodder’-scenario voor de economische groei lijkt daarmee aan waarschijnlijkheid te winnen en dat biedt opwaarts prijspotentieel. Comgest typeert de huidige omstandigheden daarom liever als constructief.

Via bottom-up analyse komt Comgest tot een aantal bedrijven dat mogelijk interessant kan zijn voor beleggers die contrair durven te denken en Comgest bespreekt in het bijgesloten document enkele van dit soort kansen:

 • Jiangsu Hengrui - een innovatief farmaceutisch bedrijf, dat veel oncologisch onderzoek doet.
 • Kweichow Moutai - een producent van likeur als toonbeeld van de stijgende consumptie in China.
 • Hangzhou Hikvision - verkoopt bewakingsoplossingen en biedt een hoog rendement tegen voordelige waardering.
 • Fuyao Glass - de grootste automotive glasfabrikant in China met multinational-ambities.
 • VIPShop - een online verkoopplatform dat profiteert van consumenten in tweede of derderangs steden.

  Een recente researchtrip door China heeft Comgest het vertrouwen gegeven dat het transitieproces in China voortgaat en dat brengt selectieve kansen met zich mee. Gezien de breedte van de Chinese economie en het negatieve sentiment dat er momenteel heerst, is het opwindend om daar als stock picker kansen te zoeken in kwalitatieve bedrijven, met groeipotentieel tegen een aantrekkelijke waardering zo stellen de analisten.

  Samengesteld door Analist redactie i.c.m. Citigate First Financial.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  redactie@analist.nl

  Copyright Analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.