Experts blijven volharden in pessimisme

Bijdrage geschreven door Corné van Zeijl

Cornevanzeijl
Corné van Zeijl

Maart was een prachtige maand voor aandelen. De AEX ging met 3,4% omhoog. Daarmee is het en mooie maand. Het pessimisme bleek dus niet terecht. Desalniettemin blijven de experts in hun somberheid volharden.

Ondanks dat pessimisme is men het er wel over eens dat het aanstaande winst cijfer seizoen een mooi seizoen gaat worden.

Een belangrijke indicator is dat er weinig voortijdige waarschuwingen zijn geweest, met Gemalto als uitzondering. Een belangrijke factor hierin is de aantrekkende economie in Europa.

Een normaal rentebeleid van centrale banken en de hoge waarderingen ziet men als voornaamste risico’s.

Aexbeleggen

 • optimistisch 23%
  neutraal 42%
 • pessimistisch 34%
  -11%

  6-maands vooruitzichten

  Ook voor de 6 maands vooruitzichten blijft men erg somber gestemd en wel om dezelfde redenen.

  Beleggenbel20

 • optimistisch 16%
  neutraal 55%
 • pessimistisch 304%
  -14%

  Goede aandelenkeuzes in maart

  De experts mochten hun beursvisie dan weliswaar niet goed hebben. De keuzes voorde individuele namen waren uitstekend. Geen enkel top aandeel daalde, maar de grootste bijdrage kwam van Galapagos . Dit aandeel steeg maar liefst 22,4%. En bleef daarmee nipt achter AKZO (+22.8%). Aan de floppers kant zaten een tweetal aandelen die juist flink daalden, Arcelor Mittal en Boskalis . Dus per saldo haalde een fictief long / short fonds een mooie rendement van maar liefst 7,4%. De vergelijkbare portefeuille van de IEX lezers deed een plus van 1%. Zij hadden geen Galapagos , maar wel AEGON dat bijna 5% daalde.

  Aexaandelen

  AkzoNobel -Nobel favoriet voor april

  In april kunt u maar beter in AKZO beleggen. De professionals verwachten blijkbaar veel van de investor day op 19 april of van een hervatting van het overname gevecht. Na de daling van de afgelopen maand hebben de experts ook AEGON in hun topperslijst opgenomen. Het lijstje wordt afgemaakt met AHOLD, DSM en Gemalto . Aan de flopperskant staan Altice , Unibail, Unilever en Philips . Op zich is de keuze voor Unilever opmerkelijk, terwijl ze AKZO bij de toppers hebben gezet. Toegegeven ik acht de kans op een overname strijd bij AKZO ook een stuk hoger dan bij Unilever .

  Aandeleneuronext

  Er deden deze maand 64 experts aan de enquête mee.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.