Leleux Associated Brokers presenteert haar 20 aandelen voor 2018

Leleux Associated Brokers stelt haar 20 favoriete aandelen voor 2018 voor. Net als de vorige jaren zijn de favoriete aandelen afkomstig uit de voornaamste landen van de Eurozone en zijn ze bestemd voor de zogenaamde goede huisvader. Het doel van Leleux Associated Brokers is om een portefeuille van 20 aandelen samen te stellen die gelijk of beter presteert dan de beursindex MSCI EMU Total Return. Die index integreert de uitgekeerde dividenden.

De 20 aandelen van 2018

De 20 aandelen die geselecteerd werden voor deze jaarlijkse oefening hebben een evenwichtig risicoprofiel en stevige, maar ondergewaardeerde, economische fundamenten zodat de waardering interessant blijft.

Aandelen2018

De Franse aandelen vertegenwoordigen 45 procent van de selectie voor 2018. Op de tweede plaats staan de Belgische aandelen (25 procent), gevolgd door de Nederlandse (20 procent) en tenslotte de Duitse (10 procent). De beursvennootschap houdt rekening met het gewicht van elke sector binnen de Euro Stoxx 50-index, die gebaseerd is op de 50 belangrijkste aandelen uit de landen van de Eurozone.

Obligaties met een hoge rentevoet hebben een lager rendement dan het gemiddelde van de aandelen

Frédéric Liefferinckx, lid van het directiecomité bij Leleux Associated Brokers en verantwoordelijk voor het departement vermogensbeheer, legt uit: “Bij de vier grote traditionele categorieën van activa, namelijk immobiliën, grondstoffen, obligaties en aandelen, blijven die laatste de grote favorieten. Obligaties met een hoge rentevoet vertonen vandaag een lager rendement dan de dividenden op aandelen. Zo zien we bij het aandeel Royal Dutch Royal Dutch Shell een bruto dividendrendement van 6 procent, terwijl een Argentijnse obligatie op 100 jaar minder couponrente geeft. Dit is een zeer ongewone situatie, die in het voordeel van de aandelen speelt.”

Volgens Leleux Associated Brokers gaat de economische groei van de Eurozone de goede richting uit. De rente staat er op een historisch dieptepunt. De stijging van de bedrijfswinsten zou zich dan ook moeten doorzetten in 2018, al blijft het moeilijk om de evolutie van de markten te voorspellen. Zonder struikelblokken (de verkiezingen van 21 december in Spanje of van 2018 in Italië) of een onrustwekkende gebeurtenis (spanningen tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea), zouden de beursindexen op hun stijgende lijn moeten doorgaan.

Resultaten van de selectie van 2017

Leleux Associated Brokers heeft ook de resultaten van de portefeuille van 2017 bekend gemaakt. Tussen 1 januari 2017 en 30 november 2017, boekte de portefeuille van de 20 aandelen voorgesteld voor 2017, een vooruitgang van 10 procent.

Analist.be Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.be

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.