Deutsche AM: Rally VS gestoeld op spectaculaire winstgroeiprognoses

Analisten hanteren een herkenbaar patroon als ze bedrijfswinsten voorspellen zo stellen de analisten van Deutsche Bank. De eerste inschattingen zijn meestal veel te optimistisch. Tegen de tijd dat januari langzaam overgaat in februari worden prognoses teruggeschroefd. Normaliter komt er een punt in het jaar dat de verwachtingen afvlakken, waarna uiteindelijk de voorspellingen weer licht naar boven worden bijgesteld.

Aandelenrally

Uit de Grafiek van de Week van Deutsche Asset Management (Deutsche AM) is op te maken dat dit zo is gegaan voor de bedrijven van de S&P 500 in de periode 2012 tot 2016. Dit was vorig jaar anders. De winstprognoses bleken vrij stabiel en uiteindelijk overtroffen ze zelfs de eerste prognoses. Nu zijn we aanbeland in 2018. Het patroon is tot nu toe spectaculair te noemen. Aangejaagd door verlagingen van de vennootschapsbelasting, een stijgende olieprijs en een sterk economisch klimaat, zijn de winstverwachtingen met ongeveer vier procentpunten opgehoogd.

Sommige van deze factoren verbleken vast naarmate het jaar vordert. Maar zolang de huidige trend in de winstramingen aanhoudt, is het goed mogelijk dat de rally doorgaat.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.