Midcaps het duurste in de internetsector

Binnen de internetsector zien we een een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds april vorig jaar koerst de sector ruim procent in de min. Bij de winnaars zien we onder andere Ocado Group, Wayfair en Etsy. Relatief grote verliezen waren er voor eve Sleep, windeln de SE en Groupe LDLC SA.

Kerncijfers internetsector

aandelenanalyses

De afgelopen tijd zien we vooral bij de large caps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen internetsector

aandelenanalyse

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een verspreid beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De midcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 46 het meeste. De large caps noteren op 9 maal de winst per aandeel. , en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Qurate Retail, eDreams Odigeo SA en Vente-Unique.Com SA.

Hoogste dividendrendementen internetsector

aandeel

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 0,7 procent beperkt te noemen. Verkkokauppa.com, Vente-Unique.Com SA en Petmed Express bieden nu de hoogste dividendrendementen van de megacaps in deze sector.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.