In de luchtvaart- & defensiesector betalende megacaps het meeste dividend

De luchtvaart defensie liet het afgelopen jaar een beperkte spreiding qua koersrendementen zien. Sinds mei vorig jaar koerst de sector ruim 9 procent hoger. Bij de winnaars zien we onder andere Mercury Systems, Kratos Defense and Security Solutions en Axon Enterprise. Relatief grote verliezen waren er voor Maxar Technologies, GomSpace AB en Sogeclair SA.

Kerncijfers luchtvaart defensie

fundamenteel onderzoek

De large caps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers vinden we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen luchtvaart defensie

aandeel

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 21 het meeste. De midcaps noteren op 17 maal de winst per aandeel. Avon Rubber, Cobham en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Maxar Technologies, Leonardo SpA en Sogeclair SA.

Hoogste dividendrendementen luchtvaart defensie

koersdata

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 1,3 procent gematigd te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Avio SpA, Sogeclair SA en Lockheed Martin.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.