Voor megacaps het meeste betaald in de supermarktsector

De supermarkten liet het afgelopen jaar een beperkte spreiding qua koersrendementen zien. Sinds mei vorig jaar koerst de sector ruim 5 procent lager. Bij de winnaars zien we onder andere Etablissementen Franz Colruyt NV, ICA Gruppen AB en Smart & Final Stores. Relatief grote verliezen waren er voor Distribuidora Internacional de Alimentacion SA, United Natural Foods en McColl's Retail.

Kerncijfers supermarkten

aandelenanalyse

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de rode lantaarn dragers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen supermarkten

aandelenanalyse

Bij de koers/winst-verhoudingen is er een uniform beeld te zien. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 21 het meeste. De smallcaps noteren op 12 maal de winst per aandeel. Majestic Wine, Cake Box Holdings en WM Morrison Supermarkets zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere United Natural Foods, Eurocash SA en Walgreens Boots Alliance.

Hoogste dividendrendementen supermarkten

aandelenanalyses

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 2,6 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Eurocash SA, Casino Guichard Perrachon SA en Tallinna Kaubamaja Grupp AS.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.