Megacaps aan de prijs in de chemiesector

De chemie liet het afgelopen jaar beperkte rendementen zien. Sinds juli vorig jaar koerst de sector ruim 7 procent in de min. Bij de outperformers zien we onder andere aXichem AB (publ), Directa Plus en Nabaltec AG. Relatief grote verliezen waren er voor Taronis Technologies, Carclo en AgroFresh Solutions.

Kerncijfers chemie

aandelenanalyse

De megacaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen chemie

historische koersen

Bij de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 23 het meeste. De smallcaps noteren op 12 maal de winst per aandeel. aXichem AB (publ), Zotefoams en Treatt zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Advanced Emissions Solutions, Soda Sanayii AS en Chemours Co.

Hoogste dividendrendementen chemie

fundamantele data

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 2,3 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere CVR Partners LP, PCC Rokita SA en Advanced Emissions Solutions.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.