Transport- & logistiekbedrijven in het groen

Recent worden de aandelen van de transport- & logistiekbedrijven behoorlijk gevraagd. Over de voorbije 3 maanden noteert deze industrie circa 3 procent in het groen. Beleggers die deze aandelen in 2007 aanschaften staan nu op een forse winst van ruim 77 procent. Sinds 2012 koerst de sector circa 71 procent hoger. Gemiddeld levert de sector een beperkt dividendrendement op van 0,64 procent.

Rendementen Transport- & Logistiekbedrijven

aandelenanalyse

De sector wordt nu op een vrij lge CAPE-ratio van 12 verhandeld. We zien verder dat de EU transport- & logistiekbedrijven op een CAPE van 29 noteren en de Amerikaanse op 26.

Zowel de Amerikaanse als de Europese sector staat over de afgelopen 12 maanden hoger. De Europese aandelen in deze sector staan bijna 29 procent in de plus en die in Amerikanen staan ruim 26 procent in de plus. De Europese transport- & logistiekbedrijven brengen nu meer dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa koersen op 1,7 procent en die in Amerika op 0,5 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.