Voedingsaandelen al jaren in de plus

De aandelen van de voedingsbedrijven zijn al jaren erg winstgevend geweest voor de beleggers. Over de afgelopen jaren waren er bijna geen jaren waar in het gros een negatief rendement behaalde. Over de afgelopen 3 maanden koerst deze industrie circa 3 procent hoger. Beleggers die de sector in 2007 aanschaften staan nu op een forse winst van ruim 93 procent. Sinds 2012 koerst de sector circa 109 procent hoger. De sector noteert momenteel een laag dividendrendement van 0,66 procent.

Rendementen Voedingsbedrijven

koersdata

De hele sector noteert nu op een relatief gematigde CAPE-ratio van 24. We zien verder dat de EU voedingsbedrijven op een CAPE van 18 noteren en de Amerikaanse op 8. Zowel de Amerikaanse als de Europese sector staat over de afgelopen 12 maanden hoger. De Europese aandelen in deze sector werden bijna 18 procent meer waard en de Amerikanen staan ruim 8 procent in de plus. De Europese voedingsbedrijven brengen nu meer dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa koersen op 0,7 procent en die in Amerika op 0,5 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.