Megacaps het duurste in de metaalsector

De metaal liet het afgelopen jaar een beperkte spreiding qua koersrendementen zien. Sinds februari vorig jaar koerst de sector ruim 3 procent hoger. Bij de winnaars zien we onder andere Kodiak Sciences, Silence Therapeutics en Avita Medical. Relatief grote verliezen waren er voor Mologen AG, OpGen en Biophytis SA.

Kerncijfers metaal

fundamantele data

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen metaal

fundamenteel onderzoek

Bij de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 20 het meeste. De midcaps noteren op 12 maal de winst per aandeel. Diaceutics, Abcam en Genus zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Endo International, Lexicon Pharmaceuticals en Mylan NV.

Hoogste dividendrendementen metaal

aandelenanalyse

Het gemiddelde dividendrendement is met zo'n 2.4 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Abbvie, Gilead Sciences en Pfizer.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.