Goed jaar offshorebedrijven, Fugro dissonant

2017 is een absoluut superjaar voor de meest offshoreaandelen geweest. Vooral de Amerikaanse offshorebedrijven hebben dit jaar gigantische koerswinsten laten zien. Het aandeel Fugro is in internationaal opzicht absoluut de meest opvallende negatieve dissonant. Het aandeel Fugro staat inmiddels op een 10-jaars dieptepunt.

Recent is er veel interesse in de aandelen van de offshore diensten-/distributiebedrijven. Over de voorbije 3 maanden noteert deze industrie zo'n 5 procent in de plus. De belegger die in 2007 in deze sector stapte staat momenteel op een forse winst van bijna 86 procent. Sinds 2012 koerst de sector bijna 84 procent hoger. De doorsnee aandelen in de sector brengen momenteel een mager dividendrendement op van 0,96 procent.

Rendementen Offshore Diensten-/Distributiebedrijven

aandelenanalyses

De sector noteert nu op een vrij forse CAPE-ratio van 42. We zien verder dat de EU offshore diensten-/distributiebedrijven op een CAPE van 15 noteren en de Amerikaanse op 76. Zowel de Amerikaanse als de Europese sector staat over de afgelopen 12 maanden hoger. De Europese aandelen in deze sector werden bijna 15 procent duurder en de Amerikanen staan ruim 76 procent in de plus. De Europese offshore diensten-/distributiebedrijven leveren momenteel meer dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa koersen op 0,7 procent en die in Amerika op 0,5 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.