Meeste aandelen voedingssector hoger

De voorbije maanden is er niet zoveel volatiliteit bij de aandelen van de voedingssector. Over de voorbije 3 maanden noteert deze bedrijfstak circa 1 procent hoger. Beleggers die het doorsnee aandeel uit de sector in 2000 kochten staan nu op een aanzienlijke winst van bijna 882 procent. Sinds 2012 koerst de sector bijna 97 procent hoger. Gemiddeld levert de sector een vrij beperkt dividendrendement op van 1 procent.

Rendementen voedingssector

beurskoers

De Europese voedingsbedrijven zijn qua hun koers/winst-verhouding goedkoper dan de Amerikaanse. Beleggers betalen nu relatief meer voor de Amerikaanse voedingsbedrijven. De markt rekent dus op meer groei van deze aandelen. De sector (Europa en VS) noteert nu op een vrij hoge CAPE-ratio van 43. Wessanen , Alico en Snyder'S-Lance Inc zitten in de kopgroep qua CAPE-ratio. Bedrijven met de lagere CAPE-ratio's zijn Premier Oil , Lindt en Leroy Seafood. De Europese voedingssector noteert op een CAPE van 39 en de Amerikaanse op 49. ,

Sinds de afgelopen 12 maanden staan de Europese aandelen bijna 3 procent hoger en de Amerikanen staan ruim 3 procent hoger.

De Europese voedingssector levert momenteel meer dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa koersen op 0,77 procent en die in de VS op 0,5 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.