BASF in Duitse kopgroep qua dividendrendementen

Beleggers in het aandeel BASF kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de consensus van de analistentaxaties heeft het aandeel BASF nu één van de hoogste dividendrendementen van de Duitse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 3.41 euro. BASF 's dividendrendement ligt dus op 6.9 procent. Het gemiddelde dividend van de chemiebedrijven ligt op een prima 2.11 procent.

Historische dividendrendementen BASF

BASF gaat morgen haar resultaten over het voorbije kwartaal uitbrengen. Volgens de meest recente rondvraag aan de analisten komt de totale omzet van het bedrijf uit dit jaar uit op 83.57 miljard euro. Dit is licht minder dan de omzet over 2022 toen het bedrijf 87.33 miljard euro binnen kreeg.

Historische omzetten en resultaten BASF in beeld plus taxaties 2023

beurskoersen

BASF Belgie fabriek ©

BASF
BASF


Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 3.87 miljard euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 4.55 euro verwacht. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 10.86.

Recente koersdoelen rond de 48 euro

Goldman Sachs , UBS en HSBC gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 45.4 miljard euro.

Historische koersen BASF afgelopen 17 jaar

beurskoersen basf

Om 16.00 staat het aandeel 1.35 procent lager op 49.43 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.