Exxon Mobil bij hoogste dividendaandelen in Amerika

Fors dividend Exxon Mobil

Beleggers in het aandeel Exxon Mobil kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel Exxon Mobil nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 3.71 dollar verwacht. Exxon Mobil 's dividendrendement ligt dus op 3.45 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gasbedrijven ligt op een relatief royale 3.43 procent.

Dividendrendementen Exxon Mobil

financiële analyse

Maandag publiceert het Amerikaanse Exxon Mobil haar prestaties over het afgelopen kwartaal. Over dit kalenderjaar komen de totale verdiensten van het bedrijf uit volgens de analisten uit op 346.42 miljard dollar. Dit is behoorlijk minder dan de totale opbrengsten over 2022 toen de omzet 398.68 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Exxon Mobil in beeld plus taxaties 2023

koersdata

BP Utrecht ©

Exxon Mobil
Exxon Mobil


De analisten gaan voor 2023 uit van een nettowinst van 37.94 miljard dollar. Over dit jaar ligt de consensus van Exxon Mobil 's resultaat per aandeel op een winst van 9.42 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 11.42 te liggen.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 456.12 miljard dollar.

Afgelopen vrijdag sloot het aandeel op 107.6 dollar.

Historische aandelenkoersen Exxon Mobil

koersdata exxonmobil

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.