Analisten:minder omzet KLA-Tencor in het verschiet

Morgen komt het Amerikaanse KLA-Tencor haar resultaten over het afgelopen kwartaal. De omzet van het bedrijf uit over dit jaar komt uit op 9.83 miljard dollar. Zo blijkt uit de meeste recente rondgang langs de analisten. Dit is licht minder dan de omzet over 2022 toen het concern 10.5 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten KLA-Tencor in beeld plus taxaties 2023

aandelenkoers

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 3.17 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 23.5 dollar verwacht. De koers/winstverhouding komt hiermee op 27.17 te liggen.

De consensus van het dividend ligt op 5.56 dollar per aandeel. KLA-Tencor 's dividendrendement komt hiermee op 0.87 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de halfgeleiders sector ligt op een aantrekkelijke 1.79 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op dollar een interim-dividend van 1.4 dollar uit zal gaan keren.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 90.53 miljard dollar.

Het is de verwachting dat het bedrijf op dollar een interim-dividend van 1.4 dollar uit zal gaan keren.

Het aandeel koerstte vrijdag op een slotstand van 638.45 dollar.

Historische koersen KLA-Tencor voorbije 17 jaar

aandelenkoers kla-tencor

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.