Analisten rekenen voor 2023 op daling opbrengsten Intel

Morgen gaat Intel haar resultaten over het afgelopen kwartaal naar buiten brengen. Volgens de meest recente rondvraag aan de analisten komt de totale omzet van het bedrijf uit dit jaar uit op 53.97 miljard dollar. Dit is fors minder dan de omzet over 2022 toen de omzet 63.05 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Intel in beeld plus taxaties 2023

koersdata

Cognizant Zwaag ©

Intel
Intel


De meeste analisten rekenen voor 2023 op een nettowinst van 4.01 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 96 cent. Zodoende komt de koerswinstverhouding op een extreme 51.14 uit.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 74 cent. Intel 's dividendrendement komt neer op 1.51 procent. Het doorsnee dividend van de producenten van halfgeleiders ligt op een prima 1.79 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op cent een interim-dividend van 28 cent uit zal gaan keren.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 199.8 miljard dollar.

Het is de verwachting dat het bedrijf op cent een interim-dividend van 28 cent uit zal gaan keren.

Het aandeel koerstte vrijdag op een slotstand van 49.09 dollar.

Historische koersen Intel afgelopen 17 jaar

koersdata intel

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.