Analisten gaan uit van recordjaar voor Melexis

Fors dividend Melexis

Beleggers in het aandeel Melexis kunnen rekenen op een fors dividend. Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel Melexis nu één van de hoogste dividendrendementen van de Belgische beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 3.68 euro. Melexis 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 4.61 procent. Het doorsnee dividend van de elektronicabedrijven ligt op een prima 3.17 procent.

Dividendrendementen Melexis

aandelenanalyses

Morgen zal het Belgische Melexis haar cijfers over het afgelopen kwartaal aan de pers melden. Over dit kalenderjaar komen de totale verdiensten van het bedrijf uit volgens de analisten uit op 963.65 miljoen euro. De totale omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is fors meer dan de totale opbrengsten over 2022 toen de omzet 836.16 miljoen euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Melexis in beeld plus taxaties 2023

historische koersen

Melexis Belgie VFB beurs ©

Melexis
Melexis


De analisten rekenen voor 2023 op een nettowinst van 233 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 5.3 euro verwacht. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 15.06 te liggen.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 3.22 miljard euro.

Om 10.43 koerst het aandeel 1.32 procent hoger op 79.8 euro.

Historische koersen Melexis afgelopen 17 jaar

historische koersen melexis

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.