Analisten: dit jaar beste jaar ooit voor Vopak

Fors dividend Vopak

Beleggers in het aandeel Vopak kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Baserend op de laatste analistentaxaties heeft het aandeel Vopak nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1.35 euro. Vopak 's dividendrendement komt dus op 4.56 procent uit. Het gemiddelde dividendrendement van de offshore diensten-/distributiebedrijven ligt op een magere 1.49 procent.

Dividendrendementen Vopak

aandeel

Morgen publiceert het Nederlandse Vopak haar resultaten over het voorbije kwartaal. Over 2023 verdient het bedrijf uit volgens de gepolste analisten uit op 1.44 miljard euro. De omzet zou volgens de verwachtingen van de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is licht meer dan de totale omzet over 2022 toen het bedrijf 1.37 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Vopak in beeld plus taxaties 2023

beursgrafiek

Vopak Jakarta Indonesie ©

Vopak
Vopak


De analisten rekenen voor 2023 op een nettowinst van 422 miljoen euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 3.36 euro over. De koerswinstverhouding komt zodoende op 8.82 te liggen.

Jongste koersdoelen rond de 38 euro

Laatste adviezen:
  • Beleggers Belangen
  • Jefferies & Co.
  • ING
    Deze effectenhuizen gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

    De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 3.71 miljard euro.

    Het aandeel staat om 9.58 0 procent lager op 29.63 euro.

    Koershistorie Vopak 2007-2023

    beursgrafiek vopak

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.