Tesla maakte gebruik van lokale autoriteiten om de fabriek in Shanghai te heropenen, en ziet uitbreiding in China - Reuters

  • Autoriteiten in de Lingang Special Area in Shanghai hebben Tesla (NASDAQ:TSLA) geholpen om zijn Shanghai Giga-fabriek op snelheid te krijgen, volgens een nieuw rapport van Reuters.
  • Uit een brief die bij het verkooppunt is ingezien, blijkt dat meer dan 6.000 werknemers zijn vervoerd om desinfectiewerkzaamheden uit te voeren, na aanhoudende smeekbeden van de in Austin gevestigde EV-fabrikant. De inspanningen hielpen de heropening van de fabriek op 19 april veilig te stellen, waarmee een bijna een maand durende sluiting te midden van strenge anti-COVID-beperkingen werd doorbroken.
  • "Ze vochten drie opeenvolgende dagen, werkten de klok rond en non-stop om te garanderen dat de werknemers van ons bedrijf naar de fabriek konden terugkeren", meldt Reuters in de brief, eraan toevoegend dat verdere uitbreiding van de markt wordt verwacht.
  • Volgens Reuters heeft Tesla (TSLA) aangegeven dat het van plan is een nieuwe fabriek te openen in de buurt van Shanghai, die 450.000 auto's per jaar zal kunnen produceren. In de brief wordt beweerd dat de geplande fabriek wordt aangeprezen als 'het grootste auto-exportcentrum ter wereld'.
  • De sluitingen in Shanghai waren in april een pijnpunt voor veel fabrikanten van elektrische voertuigen in China. Nio (NIO), Xpeng (XPEV) en Li Auto (LI) noemden elk de werkonderbrekingen als de oorzaak van de grote bezuinigingen op de leveringscijfers voor de maand.

    Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit op 110.15 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is fors meer dan de omzet over 2022 toen het concern 96.77 miljard dollar verdiende.

    Historische omzetten en resultaten Tesla in beeld plus taxaties 2023

    beursgrafiek

    Tesla Nederland Amsterdam ©

    Tesla
    Tesla


    De meeste analisten rekenen voor 2023 op een nettowinst van 10.67 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 3.08 dollar verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op een extreme 59.75.

    Van het concern worden over dit jaar geen dividenduitkeringen verwacht. Het doorsnee dividend van de automobielproducenten ligt op een prima 4.58 procent.

    De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 582.24 miljard dollar.

    Het aandeel sloot vrijdag op 184.02 dollar.

    Koershistorie Tesla 2007-2023

    beursgrafiek tesla

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.