Hewlett Packard in Amerikaanse kopgroep qua dividendrendementen

Fors dividend Hewlett Packard

Beleggers in het aandeel Hewlett Packard kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel Hewlett Packard tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1.11 dollar. Hewlett Packard 's dividendrendement komt hiermee uit op 3.85 procent. Het doorsnee dividend van de hardwareproducenten ligt op een prima 2.74 procent.

Dividendrendementen Hewlett Packard

historische koersen

Hewlett Packard publiceert morgen haar resultaten over het afgelopen kwartaal. De omzet van het bedrijf uit over dit jaar komt uit op 54.67 miljard dollar. Zo blijkt uit de meeste recente rondgang langs de analisten. Dit is beperkt meer dan de opbrengsten over 2022 toen de omzet 53.72 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Hewlett Packard in beeld plus taxaties 2023

koersgrafieken

Hewlett Packard kantoor Amstelveen ©

Hewlett Packard
Hewlett Packard


De analisten rekenen voor 2023 op een nettowinst van 3.35 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 3.45 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 8.35.

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 28.22 miljard dollar.

Het aandeel werd vrijdag het laatst op 28.8 dollar verhandeld.

Koershistorie Hewlett Packard 2007-2023

koersgrafieken hewlettpackard

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.