Analisten: dit jaar beste jaar ooit voor Oracle

Morgen komt het Amerikaanse Oracle met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. De omzet van het bedrijf uit Redwood City over dit jaar komt uit op 53.43 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2022 toen het concern 49.95 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Oracle in beeld plus taxaties 2023

koersgrafieken

Oracle Polen centrum Warschau ©

Oracle
Oracle


De analisten rekenen voor 2023 op een nettowinst van 15.64 miljard dollar. Over dit jaar ligt de consensus van Oracle 's resultaat per aandeel op een winst van 5.55 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 20.26 te liggen.

Per aandeel rekenen de analisten op een dividendvergoeding van 1.44 dollar. Het dividendrendement van Oracle ligt zodoende rond de 1.28 procent. Het doorsnee dividend van de softwarebedrijven ligt op een prima 1.69 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op cent een interim-dividend van 24 cent uit zal gaan keren.

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 299.6 miljard dollar.

Het is de verwachting dat het bedrijf op cent een interim-dividend van 24 cent uit zal gaan keren.

Het aandeel werd vrijdag het laatst op 112.42 dollar verhandeld.

Historische aandelenkoersen Oracle

koersgrafieken oracle

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.