Analisten: dit jaar beste jaar ooit voor Deutz

Houders van het aandeel Deutz kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de verwachtingen van aandelenanalisten behoort het aandeel momenteel tot één van de hoogste dividendrendementen van de Duitse beurs. Over het lopende boekjaar ligt de gemiddelde verwachting van de dividendvergoeding op 20 cent. Deutz 's rendement op het dividend ligt dus op 3.44 procent. Het doorsnee dividend van de automotive bedrijven ligt op een prima 3.03 procent.

Historische dividendrendementen Deutz

aandelenanalyse

De dividenden over de afgelopen jaren zijn met circa 1.11 procent per jaar relatief summier te typeren.

Dividend kleine compensatie beleggers

De uitgekeerde dividenden zorgden de afgelopen jaren voor een nog groter totaalrendement voor de beleggers.

De belegger die sinds 2008 zijn aandelen aanhield staat nu op een verlies van 16 procent. De belegger die ieder jaar vanaf 2008 zijn dividenden herbelegd zou hebben heeft nu een royaal extra rendement van 26 procent. De invloed van de ontvangen dividenden op het totale rendement is dus voor de buy & hold belegger vrij dominant.

Dividend enorme steun in de rug

aandelenanalyseDe bovenstaande grafiek toont de diverse rendementen vanaf 2008. De groene lijn is het totale rendement van de herbelegde dividenden, de blauwe lijn is het koersrendement en het rode vlak is het totaalrendement: koersrendement plus dividendrendement.

Terugvragen dividendbelasting Deutz

De getoonde dividendrendementen zijn echter de bruto rendementen. Van de aandelen uit uw land kunt u uiteraard de ingehouden dividendbelastingen terugvragen maar dit is echter veel lastiger met buitenlandse aandelen. De uitgekeerde dividenden zorgden de afgelopen jaren voor een nog groter totaalrendement voor de beleggers.

Voor het terugvragen van de ingehouden dividendbelasting op uw buitenlandse aandelen moet u vaak een kostbaar traject door. Het is vaak de moeite waard niet om ingehouden dividendbelasting terug te vragen want voorheen wogen de kosten hiervan amper op tegen de baten ervan. Ieder land heeft zijn eigen belastingregime. Gewoonlijk kunnen we zeggen dat de ingehouden percentage dividendbelasting tussen de 20 en de 40 procent bedraagt. Via onze dienst kunt u echter op een variabele kostenbasis een groot deel van de ingehouden dividendbelasting terugvragen. Gewoonlijk kunt u via onze dienst de impact van de ingehouden dividendbelasting tot circa 15 procent verlagen.

Deutz gaat morgen haar resultaten over het voorbije kwartaal uitbrengen. Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit Cologne volgens de analisten uit op 2.1 miljard euro. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2022 toen het concern 1.95 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Deutz in beeld plus taxaties 2023

koersgrafieken

Deutz Wijchen ©

Deutz
Deutz


Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettowinst van 85 miljoen euro. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 69 cent over. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 8.42 te liggen.

Meest recente koersdoelen rond de 8 euro

Hauck & Aufhauser, Hauck & Aufhauser en Berenberg gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 701.6 miljoen euro.

Historische beurskoersen aandeel Deutz

koersgrafieken deutz

Het aandeel sloot vrijdag op 5.81 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.