Omzet Cofinimmo op hoogste niveau ooit aldus analisten

Beleggers in het aandeel Cofinimmo kunnen(op basis van de taxaties) rekenen op een behoorlijke dividenduitkering. Kijkende naar de doorsnee van taxatiess heeft het aandeel Cofinimmo nu één van de hoogste dividendrendementen van de Belgische beurs. Over het lopende boekjaar ligt de gemiddelde verwachting van de dividendbetaling op 6.2 euro. Het dividendrendement van het aandeel komt neer op 10.17 procent. Het gemiddelde dividend van de vastgoedbedrijven ligt op een relatief prima 5.34 procent.

Historische dividendrendementen Cofinimmo

aandelenanalyse

De historische dividenden over de afgelopen jaren zijn met circa 4.95 per jaar heel aanzienlijk te typeren.

Dividenduitkeringen behoorlijke stimulans voor beleggers

De uitgekeerde dividenden zorgden de afgelopen jaren voor een nog groter totaalrendement voor de beleggers.

De belegger die sinds 2008 zijn aandelen heeft aangehouden heeft nu een verlies van circa 52 procent. De aandeelhouders die ieder jaar vanaf 2008 hun dividenden herbelegden hebben nu een royaal extra rendement van 133 procent. De invloed van de ontvangen dividenden op het totale rendement is dus op de lange termijn significant te noemen.

Dividend zet beleggers in de plus

aandelenanalyseDe bovenstaande grafiek toont de diverse rendementen vanaf 2008. De groene lijn is het totale rendement van de herbelegde dividenden, de blauwe lijn is het koersrendement en het rode vlak is het totaalrendement: koersrendement plus dividendrendement.

Terugvragen dividendbelasting Cofinimmo

De getoonde dividendrendementen zijn echter de bruto rendementen. Van de aandelen uit uw land kunt u uiteraard de ingehouden dividendbelastingen terugvragen maar dit is echter veel lastiger met buitenlandse aandelen. De uitgekeerde dividenden zorgden de afgelopen jaren voor een nog groter totaalrendement voor de beleggers.

Om ingehouden dividendbelasting op uw buitenlandse aandelen terug te vragen moet u vaak een heel uitgebreid en kostbaar traject door. Het is vaak de moeite niet om ingehouden dividendbelasting terug te vragen want voorheen wogen de kosten hiervan amper op tegen de baten ervan. Ieder land heeft zijn eigen belastingregime. In de regel kunnen we zeggen dat de ingehouden percentage dividendbelasting tussen de 20 en de 40 procent bedraagt. Via onze dienst kunt u echter op een variabele kostenbasis een groot deel van de ingehouden dividendbelasting terugvragen. Doorgaans kunt u via onze dienst de impact van de ingehouden dividendbelasting tot circa 15 procent verlagen.

Over 2023 komt de omzet van het bedrijf uit Woluwe-Saint-Lambert volgens de analisten uit op 353.91 miljoen euro. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is behoorlijk minder dan de opbrengsten over 2022 toen de omzet 396.17 miljoen euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Cofinimmo in beeld plus taxaties 2023

aandeel

Cofinimmo Belgie vastgoed ©

Cofinimmo
Cofinimmo


De analisten rekenen voor 2023 op een nettowinst van 225 miljoen euro. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 6.38 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 9.55 uit.

Recentste taxaties rond de 69 euro

De meest recente adviezen voor het vastgoedconcern zijn afkomstig van JP Morgan, Berenberg en KBC Securities.

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 2 miljard euro.

Koershistorie Cofinimmo 2007-2023

aandeel cofinimmo

Het aandeel staat om 13.12 3.28 procent hoger op 60.95 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.