Extreem hoog dividend aandeel Randstad

Beleggers in het aandeel Randstad kunnen vermoedelijk een aanzienlijke dividenduitkering ontvangen. Op basis van de inschattingen van analisten heeft het aandeel nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividendbetaling van 2.45 euro. Randstad 's dividendrendement komt hiermee uit op 5.09 procent. Het doorsnee dividendrendement van de uitzendsector ligt op een zeker aantrekkelijke 4.82 procent.

Historische dividendrendementen Randstad

koersgrafieken

De historische dividenden over de afgelopen jaren zijn met circa 3.68 per jaar heel aanzienlijk te typeren.

Dividenduitkeringen behoorlijke stimulans voor beleggers

De uitgekeerde dividenden zorgden de afgelopen jaren voor een nog groter totaalrendement voor de beleggers.

De beleggers die sinds 2008 hun aandelen hebben aangehouden staat nu op een winst van 78 procent. Het totale dividendrendement vanaf 2008 komt neer op 92 procent. De impact van de ontvangen dividenden op het totale rendement is dus voor de buy and hold belegger significant te noemen.

Dividenden helpen fors

koersgrafiekenDe bovenstaande grafiek toont de diverse rendementen vanaf 2008. De groene lijn is het totale rendement van de herbelegde dividenden, de blauwe lijn is het koersrendement en het rode vlak is het totaalrendement: koersrendement plus dividendrendement.

Dividendbelasting Randstad terugvragen

De beschreven dividendrendementen zijn echter de bruto rendementen. Van de aandelen uit uw land kunt u uiteraard de ingehouden dividendbelastingen terugvragen maar dit is echter veel lastiger met buitenlandse aandelen. De uitgekeerde dividenden zorgden de afgelopen jaren voor een nog groter totaalrendement voor de beleggers.

Om ingehouden dividendbelasting op uw buitenlandse aandelen terug te vragen moet u vaak een heel uitgebreid en kostbaar traject door. Het is vaak niet lonend om ingehouden dividendbelasting terug te vragen want voorheen wogen de kosten hiervan amper op tegen de baten ervan. Ieder land heeft zijn eigen belastingregime. In de regel kunnen we zeggen dat de ingehouden percentage dividendbelasting tussen de 20 en de 40 procent bedraagt. Via onze dienst kunt u echter op een variabele kostenbasis een groot deel van de ingehouden dividendbelasting terugvragen. Normaliter kunt u via onze dienst de impact van de ingehouden dividendbelasting tot circa 15 procent verlagen.

Morgen opent het Nederlandse Randstad haar boeken over het afgelopen kwartaal. Over 2024 verdient het bedrijf uit Diemen volgens de gepolste analisten uit op 24.73 miljard euro. Dit is licht minder dan de omzet over 2023 toen de omzet 25.43 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Randstad in beeld plus taxaties 2023

koersdata

Randstad Apeldoorn Europaweg ©

Randstad
Randstad


De analisten rekenen voor 2024 op een nettowinst van 674 miljoen euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 3.79 euro over. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 12.71 uit.

Jongste koersdoelen rond de 49 euro

De laatste 3 adviezen voor het uitzendbedrijf zijn afkomstig van Morgan Stanley , Sanford C. Bernstein & Co en Jefferies & Co..

De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 8.8 miljard euro.

Historische koersen aandeel Randstad

koersdata randstad

Het aandeel sloot vrijdag op 48.17 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.