Omzetstijging Pharming aldus consensus analisten

Morgen komt het Nederlandse Pharming met haar resultaten over het afgelopen kwartaal naar buiten. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit Leiden op 285.73 miljoen euro. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is behoorlijk meer dan de opbrengsten over 2023 toen de omzet 245.32 miljoen euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Pharming in beeld plus taxaties 2023

koersgrafieken

Pharming biotechnologie Leiden ©

Pharming
Pharming


Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettoverlies van 0 miljoen euro. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 1 cent. De koers/winstverhouding komt hiermee op een heel forse 90 te liggen.

Van het concern worden over dit jaar geen dividenduitkeringen verwacht. Het gemiddelde dividendrendement van de biotechnologiesector ligt op een royale 3.55 procent.

Recente koersdoelen rond de 81 euro

Laatste adviezen:
 • Citigroup
 • Morgan Stanley
 • Goldman Sachs
  Deze effectenhuizen brachten onlangs taxaties voor het aandeel naar buiten.

  De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 590.71 miljoen euro.

  Historische beurskoersen Pharming

  koersgrafieken pharming

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.