Minder omzet Suedzucker door analistengilde verwacht, vrij hoog dividend

Morgen publiceert het Duitse Suedzucker haar resultaten over het afgelopen kwartaal. De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit Mannheim over dit jaar ligt volgens de analisten op 10.3 miljard euro. De totale omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2023 toen het bedrijf 10.3 miljard euro binnen kreeg.

Historische omzetten en resultaten Suedzucker in beeld plus taxaties 2023

koersdata

De meeste analisten gaan voor 2024 uit van een nettowinst van 530 miljoen euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 2.6 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 5.16 uit.

Fors dividend Suedzucker

Per aandeel wordt door de analisten een een dividenduitbetaling; van 73 cent verwacht. Suedzucker 's dividendrendement bedraagt dus 5.44 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de voedingssector ligt op een aantrekkelijke 3.08 procent.

Recente koersdoelen rond de 14 euro

Laatste adviezen:
 • DZ Bank
 • Barclays
 • Deutsche Bank
  Deze partijen gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

  De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 2.74 miljard euro.

  Historische koersen Suedzucker afgelopen 17 jaar

  koersdata suedzucker

  Het aandeel koerstte dinsdag op een slotstand van 13.41 euro.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.