Fors positief momentum Neste Oil

Het aandeel Neste Oil had de laatste jaren een sterk positief koersmomentum. Het aandeel was de afgelopen 1 jaar met een rendement van 85 procent één van de grote outperformers van haar sector. Het gemiddelde aandeel uit de sector leverde de afgelopen 1 jaar een verlies op van 5 procent. Het gemiddelde aandeel uit de olie- en gassector leverde de afgelopen 1 jaar een verlies op van 5 procent. Overige goed presterende aandelen in de sector zijn onder andere Odfjell Drilling Petrobras Argentina S.A. en Calumet Specialty Products. Bij de sectorwinnaars zitten onder andere Petrolinv , CGG Veritas en Trevi Fin Industriale .

Momentum olie- en gassector

fundamenteel onderzoek Gemiddeld wordt voor een aandeel nu 13 maal de winst per aandeel betaald. De sector kost 3,29 maal de boekwaarde per aandeel. Vanaf 2012 heeft de sector een winst van ruim 110 procent en vanaf 2007 116 procent winst.

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 14,68 miljard euro. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2017 toen het bedrijf 13,22 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Neste Oil in beeld plus taxaties 2018

financiele analyse

Onderaan de streep rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 1,02 miljard euro. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 3,99 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 18.

Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 2,03 euro. Het dividendrendement ligt zodoende op 2,83 procent. Het doorsnee dividend van de olie- en gasbedrijven ligt op een schamele 1 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Neste Oil 's totale beurswaarde 18,37 miljard euro. Het aandeel Neste Oil was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds oktober vorig jaar staat het aandeel Neste Oil maar liefst 84 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 39 en de 77 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 540 procent hoger.

Historische koersen Neste Oil

financiele analyse nesteoil

Het aandeel staat om 18.00 3,34 procent hoger op 71,82 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.