Analisten noemen koers UCB gelijk aan fair value

Analisten zien nu, mede door de laatste koersstijging van het aandeel, noch opwaarts noch neerwaarts potentieel voor het aandeel UCB . Daarom noemt het gros van de analisten het aandeel UCB op dit niveau eerlijk gewaardeerd. Het aandeel wordt momenteel door 14 analisten geanalyseerd. Dit ondanks dat er nog steeds veel koopadviezen uitstaan is de gemiddelde taxatie rond de huidige beurskoers. Het gemiddelde van de uitstaande koersdoelen voor het aandeel staat op 71,82 euro. Dit is ruim 2 procent minder dan de huidige beurskoers van 73,82 euro.

Koersdoelen voor UCB vrij uiteenlopend

aandelenanalyses

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 4,56 miljard euro. Dit is licht meer dan de omzet over 2017 toen de omzet 4,53 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten UCB in beeld plus taxaties 2018

fundamantele data

De meeste analisten gaan voor 2018 uit van een nettowinst van 865 miljoen euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 4,58 euro. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 16,12 uit.

Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 1,19 euro. Het dividendrendement van UCB ligt hiermee op 1,61 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de farmaciesector ligt op een magere 0,5 procent.

Jongste koersdoelen rond de 70 euro

Deutsche Bank, Barclays en Jefferies & Co. gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt UCB 's marktkapitalisatie 13,93 miljard euro. Het aandeel UCB was de afgelopen 12 maanden vrij erg bewegelijk. Sinds oktober vorig jaar staat het aandeel UCB maar liefst 26 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 59 en de 81 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 308 procent hoger.

Historische koersen aandeel UCB

fundamantele data ucb

Om 17.35 staat het aandeel 1,27 procent hoger op 73,82 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.