Heijmans underperformt voorbije jaar Nederlandse beurs

Beleggers in het aandeel Heijmans hebben de laatste jaren behoorlijke verliezen te incasseren gehad. Het aandeel was de afgelopen jaar met een behoorlijke min van 55 procent één van de slechtste aandelen van Nederland.

Rendementen Heijmans versus Nederlandse aandelen

Buy & hold rendementen aandeel Heijmans over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 kochten staan nu op een fors verlies van 55 procent. Vanaf 2012 staat het aandeel op een verlies van 6 procent. Over de afgelopen 90 dagen staat het aandeel op een verlies van 28 procent.

Het doorsnee Nederlandse aandeel won de afgelopen 10 jaar ruim 131 procent. Bij de verliezers in Nederland over dezelfde periode zitten Pharming , Kardan en Snowworld .

Over 2018 komt de omzet volgens de analisten uit op 1,51 miljard euro. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2017 toen het concern 1,4 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Heijmans in beeld plus taxaties 2018

aandeel

De meeste analisten gaan voor 2018 uit van een nettowinst van 22 miljoen euro. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 100 cent over. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 9,28 uit.

Fors dividend Heijmans

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,35 cent. Heijmans 's dividendrendement komt dus op 3,77 procent uit. Gemiddeld levert een aandeel in de bouw- en infrastructuurbedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 2 procent op.

Laatste analistentaxaties rond de 13 euro

De laatste 3 adviezen voor het bouw- en infrabedrijf zijn afkomstig van Kepler Capital Markets, KBC Securities en ING.

Heijmans 's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 198,66 miljoen . Het aandeel Heijmans bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf november vorig jaar staat het aandeel Heijmans 11 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 8 en de 13 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 55 procent lager.

Historische koersen aandeel Heijmans

aandeel heijmans

Het aandeel sloot vrijdag op 9,28 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.