Extreem hoog dividend aandeel Strabag

Beleggers in het aandeel Strabag kunnen rekenen op een fors dividend. Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel Strabag nu één van de hoogste dividendrendementen van de Oostenrijkse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,31 euro. Strabag 's dividendrendement is dus 4,27 procent. Het doorsnee dividend van de bouw- en infrastructuurbedrijven ligt op een prima 2 procent.

Historische dividendrendementen Strabag

Morgen opent het Oostenrijkse Strabag haar boeken over het afgelopen kwartaal. Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 14,14 miljard euro. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2017 toen het concern 13,51 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Strabag in beeld plus taxaties 2018

koersdata

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 314 miljoen euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 2,99 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 10,27 uit.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Strabag 's beurswaarde 3,15 miljard euro. Het aandeel Strabag was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds november vorig jaar staat het aandeel Strabag 6 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 30 en de 37 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 127 procent hoger.

Historische koersen Strabag

koersdata strabag

Om 10.38 stond het aandeel 0,16 procent lager op 30,7 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.