Aandeel Elringklinger vrij dramatisch bij Europese valueaandelen

Aandeel Elringklinger bij de slechtere Europese valueaandelen

Het aandeel Elringklinger behoort momenteel tot de slechter renderende Europese valueaandelen. Over het afgelopen jaar staat het valueaandeel-aandeel maar liefst 52 procent lager. De Europese valueaandelen staan 12 procent in de min. Voor een aandeel Elringklinger wordt nu 5 maal de CAPE-ratio betaald. De gemiddelde Europese valueaandelen worden nu op 7 verhandeld.

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 1,69 miljard euro. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2017 toen de omzet 1,66 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Elringklinger in beeld plus taxaties 2018

beurskoers

De meeste analisten gaan voor 2018 uit van een nettowinst van 57 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 95 cent verwacht. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 8,02.

Fors dividend Elringklinger

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 0,39 cent verwacht. Het dividendrendement van Elringklinger ligt hiermee op 5,12 procent. Het gemiddelde dividend van de automotive bedrijven ligt op een schamele 1 procent.

Jongste koersdoelen rond de 8 euro

Independent Research, Kepler Capital Markets en Oddo Seydler Bank gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Elringklinger' nu rond de 482,8 miljoen euro. Het aandeel Elringklinger was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf november vorig jaar staat het aandeel Elringklinger 50 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 7 en de 20 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 7 procent hoger.

Historische beurskoersen aandeel Elringklinger

beurskoers elringklinger

Het aandeel staat om 11.23 0,98 procent lager op 7,62 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.