Ageas dankt winstgroei vooral aan Aziatische markt

Verzekeraar Ageas heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een nettowinst geboekt van 241 miljoen euro, tegenover een positief resultaat van 30 miljoen euro dezelfde periode vorig jaar.

De winst uit de verzekeringsactiviteiten, de kerndivisie van het bedrijf, steeg met 37 procent tot 197,7 miljoen euro. Daarnaast was er een positief winsteffect van 43,7 miljoen euro op de algemene rekening, waar onder meer de lopende zaken uit de Ageas -periode zijn ondergebracht. Die resultaten kunnen per kwartaal sterke schommelingen vertonen.

De premie-inkomsten van Ageas stegen van 2,1 miljard euro naar 2,3 miljard euro. De totale inkomsten namen van 3,4 miljard euro toe tot 4,3 miljard euro.

Volgens Bart De Smet, chief executive van Ageas , heeft de verzekeraar zijn groei vooral te danken aan de Aziatische activiteiten, die het verminderde volume in Europa moeten compenseren. De winst op de Aziatische activiteiten steeg met 51 procent tot 58 miljoen euro. In België was er een stijging met 9 procent tot 95 miljoen euro.

Bron: Express.be