Agfa-Gevaert maakt einde een omzetdaling

Het beeldtechnologiebedrijf Agfa-Gevaert heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 622 miljoen euro. Dat was een status-quo tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het voorbije jaar diende een onafgebroken vertraging te worden opgetekend, maar die neerwaartse trend kon tijdens de eerste drie maanden van dit jaar worden gestopt.

Het bedrijf verwijst daarbij vooral naar de uitstekende prestaties van onder meer de inkjet-activiteiten van de divisie AgfaGraphics en de radiografie in de afdeling Agfa HealthCare, die samen met de positieve wisselkoers-effecten groeimotoren vormden die een tegengewicht konden creëren voor de voortdurende achteruitgang van de traditionele filmactiviteiten, de zwakte in de opkomende markten en de onstabiele politieke situatie in een aantal regio’s.

De nettowinst van de groep steeg van 1 miljoen euro naar 3 miljoen euro. Afga-Gevaert streeft op termijn naar een jaaromzet van 3 miljard euro. Vorig jaar werden 2,6 miljard euro inkomsten gemeld.

Bron: Express.be