EVS Broadcast zit in periodiek transitiejaar

Het beeldtechnologiebedrijf EVS Broadcast Equipment uit Luik heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 24,1 miljoen euro. Dat betekende een daling met 18 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het orderboek viel met 39 procent terug tot 27,4 miljoen euro. De nettowinst kromp met 32 procent tot 4,8 miljoen euro.

a

De negatieve trend wordt toegeschreven aan de afwezigheid van grote sportevenementen. Oneven jaren zijn door het ontbreken van grote organisaties zoals Olympische Spelen en internationale voetbaltornooien een traditionele overgangsperiode geworden.

Het Luikse bedrijf zegt dan ook dit jaar een totale omzet tussen 100 miljoen euro en 115 miljoen euro te verwachten. Vorig jaar werd een omzet geboekt van 131,4 miljoen euro, maar toen kon het bedrijf profiteren van het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië en de Olympische winterspelen in het Russische Sochi.

Door de moeilijke economische omstandigheden schorten televisiezenders volgens EVS Broadcast echter ook een aantal belangrijke investeringen op.

Bron: Express.be