Meer omzet Deceuninck mede door Turkse overname

Het bedrijf Deceuninck, producent van pvc-ramen, heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 136,2 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 18 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Die groei moet volgens het bedrijf echter in belangrijke mate worden toegeschreven aan de overname van de Turkse onderneming Pimas.

Daarnaast wordt ook gewezen op een gunstige impact van wisselkoeren en een betere productmix. In volumes werd een groei met 3,1 procent opgetekend.

Er wordt wel gewag gemaakt van geografisch sterk uiteenlopende prestaties, waarbij onder meer in West-Europa een sterke groei in Groot-Brittannië, Spanje, Italië en Nederland teniet werd gedaan door een zwakke vraag in Frankrijk en België. Ook op de andere Europese markten was er een groei in Polen en Tsjechië, uitgehold door een achteruitgang in Rusland en Duitsland.

Wel was er een groei in Noord-Amerika. Deceuninck waarschuwt wel voor dreigende knelpunten de volgende maanden wegens eventuele moeilijkheden met de aanvoer van grondstoffen.

Bron: Express.be