Belgische cijfers wegen op kwartaalresultaten Kinepolis

Bioscoopgroep Kinepolis heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar in totaal 5,3 miljoen bezoekers ontvangen. Dat betekende een stijging met 10,1 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar.

Die stijging is te danken aan een overname van een Nederlandse bioscoopketen, een aantal succesvolle filmproducties op de Franse markt en een aangroei van de bezoekersaantallen in Spanje. In België diende daarentegen een daling met 10,2 procent tot 2,2 miljoen bezoekers te worden geregistreerd.

Die terugval moet naar eigen zeggen in grote mate worden toeschreven aan het feit dat tijdens de eerste drie maanden van dit jaar geen succesvolle lokale producties aan het Belgische publiek konden worden aangeboden, terwijl het jaar voordien publiekstrekkers zoals FC De Kampioenen of K3 Dierenhotel op de affiche konden worden geplaatst.

Bovendien wordt eraan herinnerd dat tijdens het eerste kwartaal van vorig jaar de internationale succesproductie ‘The Wolf of Wall Street’ veel toeschouwers naar de bioscopen lokte.

Bron: Express.be